Supervisie

Ook ik houd mezelf een spiegel voor

Voor elke psycholoog is het zeer waardevol (en voor vele beroepsorganisaties zelfs verplicht) om met een gespecialiseerde supervisor een aantal uren per jaar supervisie te volgen. Dan krijg je als psycholoog zelf een spiegel voorgehouden. De gesprekken kunnen gaan over het werken met cliënten, welke stappen je kunt zetten bij vastlopen, hoe je omgaat met gevoelens van zowel de ander als jezelf, welke struikelblokken zich kunnen voordoen en zo nog vele andere onderwerpen. Een supervisor, die vele jaren hetzelfde vak uitoefent, kan jou weer op het juiste spoor zetten. Het is bijzonder waardevol om reflectie te krijgen op je eigen functioneren.

In de afgelopen jaren heb ik supervisie gekregen van diverse psychologen waaronder dr. Marjon Nadort voor zowel relatie- als schematherapie. Momenteel ontvang ik supervisie van drs. Sikko Salverda.

Zelf geef ik ook supervisie aan (relatie)therapeuten en studenten, die meer willen halen uit hun sessies ten gunste van de cliënten. Dat doe ik zowel in de praktijk als via Skype of FaceTime. Voor studenten geldt een speciaal studententarief. 

Intervisie

Inzicht krijgen in mijn eigen handelen

Intervisie is een methode waarmee collega’s elkaar helpen om beter te worden in hun werk. Je zoekt met elkaar naar het antwoord op vraagstukken waarmee je als therapeut of coach te maken krijgt in je praktijk. Je doet een beroep op ieders deskundigheid, ervaring en levensvisie. Het is boeiend om kennis te delen, nieuwe inzichten en ideeën op te doen, feedback te ontvangen en te geven, en nieuwe inspiratie te krijgen. Het geeft inzicht in je eigen handelen en dat komt weer ten goede aan het proces van je cliënt. 
 
Sinds een aantal jaren neem ik deel aan een intervisiegroep voor schematherapie (GZ-psycholoog, A&O-psycholoog en bedrijfsarts/CGT-therapeut). Per januari 2018 komt daar een groep bij specifiek voor EFT en relatietherapie (allen systeemtherapeuten).
 
Als student of collega-therapeut interesse in supervisie? Neem contact met me op via e-mail of telefoon.